Rolig historia: Mamman får en chock när hon hör vad sonen leker i sitt rum.

Det finns få saker vi svenskar kan samlas kring som irritationen över försenade tåg. Det är knappast någon som tror att det är en slump att SJ AB blir BAJS baklänges. Hur svårt ska det vara liksom? Och varje gång som något har gått åt helvete är det någon annans fel. Och så står man där och har lagt över 12 timmar för att komma från Västerås till Arboga. Vem ska man skylla på? Här är en historia som jag tycker fångar den frustationen på ett humoristiskt sätt.

När mamman satt i köket och läste, hörde hon sin 7-åring som lekte i sitt rum med sina nya tåg.

– Ta plats, dörrarna stängs, sa grabben. Mamman log.

– Välkommen till SJ, sa grabben. Vi hoppas att Ni får en riktigt trevlig resa med oss idag. Mamman log igen.

– Och för allas trevnad, vi ber Er att inte sitta med Era skitiga jävla fötter på sätena. Mamman slutade le och rusade in i rummet.

– Varifrån kommer det där språket? Sådana ord vill jag aldrig mer höra, skrek hon.

Som straff får Du inte leka med Dina tåg, Du får sitta där och skämmas sa hon, varpå hon tog tågen, gick ut ur rummet och stängde dörren.

Efter två timmar tyckte hon att han hade lidit nog, det var egentligen inte så farligt det han sa, så hon gick in till sonen,

gav honom tågen och sa att han fick fortsätta leka. Hon gick tillbaka till köket.

– Ta plats, dörrarna stängs sa grabben. Mamman halvlog.

– Välkommen till SJ, sa grabben. Vi hoppas att Ni får en riktigt trevlig resa med oss idag. Mamman log, den här gången lite mer.

– Och för allas trevnad, vi ber Er att inte sitta med Era fötter på sätena.

Mamman log nu ordentligt, glad att grabben hade lärt sig, glad att hon hade agerat rätt.

– Och vi på SJ vill be om ursäkt för den två timmars långa försening som inte beror på oss, utan på den där jävla sura haggan i köket.

Snälla, DELA den här historien så kanske någon av dina vänner som sitter fast på ett tåg i detta nu får en anledning att skratta!

Gilla Ettgottskratt om du vill ha ett roligare flöde!