Rolig historia: Maken vaknar upp till otäcka nyheter

Även om vi går mot ljusare tider så är det allt som oftast ganska så grått och trist under den här tiden på året. Det är kyligt, blåsigt och regn eller snö flyger ofta ner från himlen.

Då kan man verkligen behöva något extra för att komma på bra humör. Ett sådant knep kan vara att läsa en rolig historia. Det brukar i alla fall jag göra när jag känner mig lite nere.

Den här fräckisen hittade jag på nätet tidigare i dag och den fick mig att skratta gott i någon minut! Därför kände jag att jag ville dela den med er.

Skicka gärna vidare skrattet genom att trycka på dela-knappen längre ner om du tyckte fräckisen var rolig!

Efter en lång dag på jobbet gick Alfred och la sig. Han kysste sin fru på kinden, kröp ner i sängen och somnade direkt.

Plötsligt vaknade han med ett ryck och upptäckte en skäggig äldre man i munkkåpa stå bredvid honom.

”Vem är du – och vad i helvete gör du i mitt sovrum?”, frågade Alfred ilsket.

”Vi är inte längre i ditt sovrum”, svarade mannen. ”Jag är Sankte Per och du är i himlen, Alfred.”

”Va?! Är jag död. Men jag är för ung för att dö”, svarade Alfred. ”Om jag är död kräver jag att du skickar tillbaka mig.”

Sankte Per kliade sig i skägget. ”Du förstår, det är inte så enkelt det där. Och det blir en massa pappersarbete om vi ska skicka tillbaka någon… Men visst. Du kan få komma tillbaka, men bara i form av en fisk eller en höna.”

Alfred hade aldrig gillat att simma och tänkte att en höna kanske inte är så illa ändå. Att gå runt på en grusplan och picka lite. Och bara det finns en trevlig tupp så kan det nog vara ett ganska trevligt liv. ”Jag vill bli en höna”, sa han.

Trycker i arslet

Nästa sekund varAlfred på en hönsgård, fjäderprydd och grann. Han hade blivit en höna. Allt verkade okej utom att han hade ett himla tryck i rumpan. Då såg han gårdens tupp komma spatserandes mot honom.

”Hej, du måste vara den nya hönan. Hur är läget?”, frågade tuppen.

”Hej! Hyfsat, men det trycker så in i helsike i arslet”, svarade Alfred, som nu var en höna.

”Ja, det är ägglossningen… Du har aldrig fått ägg, va?”

”Nä, hur gör man?”

”Kuckla två gånger och sen klämmer du till”, svarade tuppen stöddigt.

Alfred kucklade 2 gånger och nöp till – och ping och pang, så låg ägget där.

”Wow”, tänkte Johan, det här var ju hur läckert som helst.

Han kucklade igen och nöp till. Ett till ägg!

Tredje gången han kucklade så hörde han sin fru skrika: ”Vakna för i helvete, du håller på att skita ner hela sängen!”

Snåla inte med humorn nu, DELA gärna den här med dina vänner!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);