Rolig historia: Gynekologen som blev målare – sista raden får mig att skratta högt

Ens yrke kan leda till att man blir skicklig på de märkligaste saker. Eller i alla fall udda om man ser till vad som är nödvändigt att veta eller kunna i det vardagliga livet. Jag är exempelvis den bland mina vänner som är bäst på ordvitsar. Egentligen inget man behöver kunna, men samtidigt skadar det inte.

Den här roliga historien hittade jag på nätet tidigare i dag – och den fick mig att skratta högt. Jag kände att jag bara måste dela den med er. Delad glädje är ju dubbel glädje – och ett gott skratt förlänger ju livet!

En gynekolog från Norrland ville plötsligt byta yrke. Han hade kört fast i gamla rutiner, helt enkelt. Med sin fina utbildning var det dessutom inga problem att få ett nytt jobb genom Arbetsförmedlingen.

Chefen kom tillbaka

Om än lite oväntat – nu skulle han bli målare och kände sig jättenöjd med det.

Efter 3 veckor kom målarfirmans chef dock tillbaka in till Arbetsförmedlingen. Han frågade då uppspelt om de hade några fler gynekologer som villa ha nytt arbete.

– Varför just en gynekolog?! frågade handläggaren förvånat.

– Jo, förra veckan så skulle en kvinna tapetsera om hallen, men hon var inte hemma. Tror du inte att den jäveln tapetserade om hela hallen genom postlådan?!

Snåla inte nu, DELA om du fick dig ett leende!