Rolig historia: En bonde i Skåne får besök av skatteverket.

Det är NOG så svårt att vara lantbrukare idag utan att staten ska lägga sig och beskatta och krångla till det. Gör det så enkelt som möjligt för våra svenska bönder säger jag, annars kommer de försvinna och vi kan glömma svenska råvaror. Bonden i den här historien lyckas i alla fall göra en rolig poäng av det.

En bonde i Skåne hade åkt på ett besök från skatteverket som påstod att han inte hade betalat nog med arbetsgivaravgifter så de skickade ut sitt bästa ombud för att undersöka saken.

– Jag kommer behöva en lista på alla dina anställda och hur mycket du ger dem i lön, förklarade ombudet när han kom till gården.

– Jo du, svarade Bonden. Drängen min har varit på gården i tre år. Jag betalar honom 3 000 kronor i veckan plus mat och husrum.

– Kocken har varit här i 18 månader, jag betalar henne 2000 kronor i veckan plus mat och husrum.

– Sedan har vi trögsint stackare också. Han jobbar 18 timmar varje dag och gör 90 procent av allt arbete. Han tjänar runt 100 kronor i veckan, betalar själv för mat och husrum och jag köper en flaska vodka åt honom varje lördag. Dessutom ligger han med min fru då och då, berättade bonden.

– Det är den killen jag vill prata med, den trögsinte stackaren, sa ombudet bestämt.

– Det skulle vara jag det, svarade bonden.

DELA den här historien om den fick dig att le!

Gilla Ettgottskratt om du vill ha ett roligare flöde!