Rolig historia: Bondens son har gjort granndottern på smällen.

Min pappa har alltid gillat roliga historier om bönder av någon anledning. Han är inte bonde själv eller så men det är något med sådan humor som han går igång på bara. Han kan säkert 100 fräckisar om pigor som blir generade och drängar som ska visa sig på styva linan. Men jag var rätt säker på att att inte hade hört den här. Och mycket riktigt. När jag skickade den till honom här om dagen så ringde han upp efteråt och berättade att han hade skrattat högt på kontoret så att han var tvungen att dra den för sina kollegor. Lite pinsamt med tanke på poängen…

Bonden körde fram till grannens gård och knackade på.

En grabb på kanske 9 år öppnade.
”Är din far eller mor hemma” frågade bonden.

”Näe, dom for till stan”, sa pojken. ”Din bror då, Oskar? Är han hemma?” frågade bonden.

”Näe han följde med far och mor till stan”, sa pojken.

Bonden stod när några minuter och skiftade vikten från den ena foten till den andra, funderade och mumlade för sig själv.
”Jag vet var redskapen är, om du vill låna något, så talar jag om för pappa sen att du varit och lånat”, sa pojken.

”Näe”, sade bonden besvärat. ”Jag vill gärna prata med din far. Det gäller din bror Oskar som har gjort min dotter Karin med barn”.

Pojken funderade en stund. ”Ja, då måste du nog prata med far om det. Jag vet att han tar 500 kronor för en betäckning med tjuren och 50 kronor för galten, men jag har ingen aning vad han tar för Oskar.”

Om du gillade den här historien så DELA gärna den vidare så kanske någon du känner också måste förklara sig på jobbet!

Gilla Ettgottskratt om du vill ha ett roligare flöde!