Rolig historia: 91-åringen får en papegoja som kan bibeln utantill.

En gammal halvblind dam som hette Josefin skulle fylla 91 år och ställde till med kalas för sina tre tillgivna söner. Sedan hennes man hade dött var sönerna allt hon hade kvar i livet.

Sönerna var sedan barnsben alla tre riktiga mammas pojkar och brukade tävla om vem som kunde ge hennes bäst presenter på hennes födelsedag.

Och i år hade alla tre bestämt sig för att de skulle vinna sin mors gunst.

Den första sonen köpte en stor och fin herrgård till henne och tänkte att det var det bästa någon av dem kunde ge en gammal dam.

Den andra sonen köpte en vit och lyxig Mercedes, inklusive chaufför, till sin mamma och tänkte att det skulle garanterat göra honom till mammans favorit.

Den tredje sonen var tvungen att komma på något som skulle bräcka de andra brödernas gåvor så han köpte en sällsynt papegoja som han tränade upp till att kunna hela bibeln utantill. Man kunde be papegojan läsa vilken vers som helst ur den heliga skrift och den kunde den ord för ord. Sonen var väldigt nöjd med sin gåva.

Efter kalaset ringde Josefin sina söner.

Till den första sonen sa hon:
– Min kära son, huset är underbart, men det är för stort för mig. Jag bor endast i ett rum och det blir för mycket för mig att städa och hålla rent. Jag behöver inte huset, men tack ändå!

Sedan ringde hon den andre sonen:
– Min kära son, bilen är så fin och lyxig, men jag kan inte köra själv och jag gillar inte chauffören, så du kan lämna tillbaka bilen snälla du.

Till slut ringde hon sin tredje son:
– Min kära son, jag vill tacka dig för den mest omtänksamma gåvan av alla! Kycklingen var utsökt!

DELA gärna med dina vänner!

Gilla Ettgottskratt om du vill ha ett roligare flöde!