Regeringens fräcka känga till Donald Trump – hyllas av tusentals på nätet

USA:s president Donald Trump fick nyligen massiv kritik efter att han undertecknade en order omgiven enbart av män. Nu kontrar Sveriges klimatminister Isabella Lövin (MP) då hon i dag undertecknade förslaget om en ny klimatlag – omgiven endast av kvinnor.

Förra veckan undertecknade USA:s nye president Donald Trump en order som innebär förbud mot att ge statliga medel till internationella organisationer som utför aborter. I samband med det här togs flera bilder. På dessa noterades en detalj som kom att irritera många – Trump var endast omgiven av män.

Det här väckte massiv kritik – och reaktionerna har varit många. Nu kommer en passning från Sveriges klimatminister Isabella Lövin, som även är språkrör för Miljöpartiet.

Under fredagen la hon upp en bild på sitt Twitter-konto där hon i samband med undertecknandet av förslaget till en ny klimatlag endast är omgiven av kvinnor.

Hennes min på bilden är lika allvarlig som Trumps, men annars är det som sagt en hel del som skiljer de båda scenerna åt.

Lövin är en viktig kugge i det som man från eget håll kallar en ”feministisk regering”.

Det har även kommit andra motreaktioner efter Trumps bild – bland annat från den franska feministgruppen ”52” och Hillary Clinton.

Gilla Ettgottskratt om du vill ha ett roligare flöde!