Pudeln lyckas besegra en leopard med det här smarta tricket. Klockrent!

En rik gammal dam bestämde sig för att åka på safari i Afrika och tog med sig sin gamla pudel som hette Cuddeles som sällskap.

En dag när Cuddles jagade fjärilar så råkade han komma bort från gruppen och snart upptäckte han att han var vilse på savannen. Han tittade sig omkring och funderade just på vilket håll han skulle gå när han så att en ung leopard var på väg mot honom i fullaste karriären med intentionen att äta pudel till lunch.

Den gamla pudeln tänkte, ”Ojsan, nu är jag allt i trubbel.” Då lade han märke till några gamla ben som låg i närheten. Genast satte han sig med ryggen mot den unge leoparden och började gnaga på ett av benen. Just om leoparden var på väg att hoppa över pudeln så utropade pudeln högt, ”Jisses, det var en smaskig leopard det där! Jag undrar om det finns några mer här omkring?”

När leoparden hörde det så stannade han mitt i språnget. Med ett skräckslaget ansiktsuttryck så smög han försiktig in i buskarna. ”Jisses! Det var nära ögat. Den där gamla pudeln hade mig nästan.”

Samtidigt hade apa som satt i närheten i ett träd sett allt som utspelat sig och tänkte att han skulle kunna utnyttja situationen för sin egen vinning. Hans plan var att berätta för leoparden att pudeln hade lurats i hopp om att leoparden då skulle beskydda honom från andra rovdjur.

Apan hoppar ner från trädet och sätter efter leoparden så fort han kan.

Men den gamle pudeln ser att apan följer efter den unge leoparden och förstår att något lurt är på gång.

Strax efter kommer apan ifatt leoparden. Apan berättar vad som hänt och att leoparden har blivit lurad och leoparden går med på att de har en deal.

Leoparden blir såklart rasande när han hör att han blivit lurad av n pudel och säger till apan, ”Hoppa upp på min rygg så ska vi se om vi kan komma i fatt den där hunden.”

När den gamle pudeln ser den unge leoparden komma springandes med apan på ryggen så tänker han, ”Attans, vad ska jag göra nu då?” Men istället får att börja springa så sätter han sig ned med ryggen mot sina attackerade och låtsas som att han inte har sett dem. När de är inom hörhåll så säger pudeln, ”Var är den där nedrans apan? Jag sa ju åt honom att hämta en ny leopard åt mig för över en timme sedan!”

Moralen i historien är: Bråka inte med gamlingar, ålder och list kommer alltid trumfa ungdom och talang.

Dela gärna om du skrattade!

Gilla Ett gott skratt om du vill ha ett roligare flöde!