Programledaren vet inte att han är i sändning – säger det förbjudna som får svenskarna att sätta kaffet i halsen

Vi gör alla lite knasiga saker när ingen ser. Det kan handla om allt från att sjunga högt till att fisa öppet. När det inte finns andra människor som kan se eller höra oss blir det helt enkelt lättare att leva ut.

Många har nog dock varit i en situation då de trott att de är helt ensamma, därför börjat syssla med egenheter som man egentligen inte vill erkänna – men sedan märkt att det trots allt läckt ut vad som försiggår.

Jag gjorde den tabben för så sent som någon vecka sedan. Jag skrek med till en låt på radion, stämman var betydligt mer entusiastisk än vacker – men minuterna senare insåg jag att balkongdörren stod på vid gavel. Varenda granne hade troligen hört mig skråla.

Efter sådana missar är det bara att skämmas en stund och sedan försöka gå vidare. Ingen är ju perfekt. Lite så var det nog för SVT-programledaren Fredrik Ahl. Inför en sändning i SVT Sörmland 2015 skulle nyhetsankaret ”värma upp”. Han trodde då att det endast var hans ljudtekniker som lyssnade, men på grund av någon teknisk miss gick allt ut i sändning.

”Minns inte så speciellt mycket”

Fredrik sjöng opera, pratade med kraftig dialekt, sa att Eskilstuna är en tråkig stad och kallade bland annat högutbildade flyktingar för ”kebabtekniker”.

Youtube

En person lyckades filma det hela och la sedan ut det på nätet. Fredriks ”uppvärmning” och ordval möttes av blandade reaktioner på sociala medier. När det hela uppdagades gick han själv ut och bad om ursäkt.

– Jag minns inte så speciellt mycket eftersom jag gör sådana saker inför varje sändning, men jag vet att jag sagt ett par saker som inte uppfattas så bra och det vill jag be om ursäkt för. Jag brukar slänga in egna ord med olika dialekter och jag borde naturligtvis välja mina ord bättre. Jag har ingenting emot vare sig flyktingar eller Eskilstuna som stad, tvärtom, sa SVT-programledaren då till P4 Sörmland.

– Jag har fått en del stöd från vänner och bekanta och även andra obekanta som säger att jag har glimten i ögat och förstår att jag för det för att komma igång lite grand, berättade han.

Se nu det omtalade klippet här nedanför!

Fredrik spårar ur i sändning

Vad tycker du? Går Fredrik alldeles för långt, eller kan man ta det med en nypa salt?

Ge oss gärna din åsikt i kommentarsfältet på Facebook, eller dela vidare den här artikeln till dina vänner!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);