Povel Ramel har tappat bort någonting. Men när han börjar sjunga skrattar jag så tårarna rinner.

Mina föräldrar älskade Povel Ramel och jag har växt upp med hans musik i högtalarna. Men det var inte förrän här om dagen när jag av en händelse satte på Povel Ramels musik på Spotify som jag egentligen förstod hur talangfull, rolig och språkligt begåvad han var.

Jag hade liksom tagit för givet hans speciella lustigheter men nu när jag är lite äldre så inser jag hur unikt det är. Vem idag kan skriva sånna texter? Just det… Ingen.

Den här låten, Var är tvålen, är en gammal favorit som gått och gnola på då och då hela livet. Jag hade faktiskt ingen aning om att den kom från en film! Hur kunde jag ha missat det? Antagligen för att vi mest lyssnade på musiken och inte tittade på filmerna hemma.

Låten är i alla fall med i Povel Ramel-filmen Ratataa från 1956. Povel Ramel sjunger låten tillsammans med några riktiga legender. Martin Ljung, Tosse Bark, Oscar Rundqvist och Allan Johansson under namnet The Tvålen Gate Qartet och gör en travesti på dåtidens populära amerikanska sånggrupper Golden Gate Quartet och Delta Rhythm Boys repertoar.

Här är ”musikvideon” till låten hämtad från den filmen. Så himla bra!

https://youtu.be/GRcYa_XOMWM

Dela gärna den artikeln så kanske fler människor tittar på Ratataa ikväll!

Gilla Ett gott skratt om du vill ha ett roligare flöde!