Pontus la godissvampar ”på tork” – timmarna senare skrattar tusentals åt klockrena bilden

I takt med att internet blivit en allt större del av vår vardag så kan små saker numera bli riktiga succéer. Fascinationen för lite udda idéer, skruvad humor och synvillor vet verkligen inga gränser.

För en tid sedan så lade en man vid namn Pontus Herber upp en bild på Facebook. Den föreställde svampar på en tidning – men inte vilka svampar som helst, utan de flesta såg att det handlade om klassiska godissvampar som låg och ”torkade” (se nedan).

Han hade fått den lite underliga idén när folk i hans bekantskapskrets lagt upp liknande bilder, fast på riktiga (plockade) svampar – och eftersom Pontus inte gillar sådana så bestämde han sig för att göra sin egen version.

– Jag beskylls ofta för att ha göteborgshumor. Jag tänkte göra en kul grej av det, sa han då till GT.

Han gick och funderade på idén i ungefär 2 veckors tid, men när han en dag hamnade vid godisdisken i mataffären så gjorde han verklighet av tanken.

– Då köpte jag en del svampar och ”la dem på tork”, så att säga. Det var jättekul och blev väldigt uppmärksammat, berättar han.

Bildkälla: Pontus Herber

Många på nätet noterade den skämtsamma bilden och la själva upp den på sina Facebook-sidor. Summa summarum hade snart tiotusentals människor sett Pontus bild på svamparna.

”Nu ligger dom på tork i alla fall”, skrev bland annat en användare vid namn Kenneth Torstensson.

Tryck gärna på dela-knappen om det här gav dig ett leende på läpparna!

Gilla Ettgottskratt om du vill ha ett roligare flöde!