Polisen tror att Pekka ska köra full. Men med ett enkelt knep lyckas han komma undan.

När jag växte upp fanns det en synnerligen nitisk trafik polis som kallades för ”Laser-Pekka”. Han var en sådan typ av människa som lät bli att dricka på midsommar och kom in till jobbet extra tidigt fast han var ledig för att kunna åka ut och jaga folk på vägarna. I slutändan kanske han gjorde vägarna lite säkrare i min kommun, men det var svårt att tänka på när man blir stannad och får betala böter för man kört 13 km/h över hastighetsbegränsningen… Den här historien handlar om en annan Pekka som står på andra sidan av lagen. Jag tyckte den var riktigt kul. Men jag undrar om Laser-Pekka skulle tycka det?

Utanför O’Learys i Gällivare rullade en polisbil sakta förbi, precis efter stängningsdags. Precis då vinglade Pekka ut genom dörren, till synes praktfullt på lyset och med bilnyckeln i högsta hugg.

Polisbilen stannade och de båda poliserna betraktade med häpnad Pekka, som beslutsamt kämpade sig fram mot parkeringen. Där provade han nyckeln på inte mindre än sju bilar innan han hittade sin egen och mödosamt tog sig in bakom ratten.

Där satt han sedan alldeles stilla i tio minuter, varpå han startade vindrutetorkarna fast det var en vacker sommarkväll och inte ett moln på himlen.

Sedan tände och släckte han strålkastarna några gånger, tutade och slog på och av varningsblinkern.

Så startade han motorn och la med ett skrapande i en växel. Bilen tog ett kort skutt framåt och motorn dog. Han försökte några gånger till, alltmedan parkeringen tömdes på bilar.

Till sist, när han var ensam kvar, lyckades han få bilen att börja rulla framåt, tog sig ryckigt ut på gatan och satte kurs norrut.

Poliserna, som väntat tålmodigt, slog nu på sirener och blåljus och körde fram och stoppade Pekka och bad honom blåsa. Dom trodde knappt sina ögon när apparaten inte gav något utslag!
– Du får lov att följa med oss och ta ett blodprov, det måste vara fel på apparaten, sa en av poliserna.
– Tvivlar jag på, flinade Pekka. Det är jag som är lockfågel ikväll!

Var inte snål nu, DELA om du garvade!

Gilla Ett gott skratt om du vill ha ett roligare flöde!