Polisen larmas till mystiskt hus – då avslöjas bisarr tjuvgömma de letat efter i månader

Det är svårt att skydda alla sina ägodelar från att bli stulna. Givetvis håller man hårt i plånbok, nycklar och sin mobil – men ibland finns det kanske saker som är eftertraktade för tjuvar, helt utan din vetskap.

Det var en tomt i Flaxmere i norra Nya Zeeland som hade samlat på sig en sådan massiv el-räkning att bolaget bestämde sig för att åka dit och stänga av strömmen. Polisen följde med som assistans – och kom då att göra en besynnerlig upptäckt.

När man kom till platsen möttes man av omkring 300 trädgårdsprydnader utspridda runt – och inne i – huset. Det må låta som något trevligt, men sanningen är den att samtliga utsmyckningar tros vara stulna.

Polismännen noterade omgående att flera av de prydnader som de såg var saker som under de senaste månaderna hade rapporterats in som försvunna. Vissa hade till och med målats om för att bli svårare att upptäcka.

Bildkälla: Tommy Livingston

Sergeant Cam Donnison berättar för Stuff att stölder av just trädgårdsprydnader är något som på senare tid ökat lavinartat i Hawkes Bay-regionen. Man tror att det beror på att folk byter och säljer de här sakerna för att bekosta sitt missbruk av grogen metamfetamin.
– Det var givet att allt var stulet. Vi känner till den här trenden. Det är ett mode här just nu. För att komma över alla de här 300-400 prydnaderna talar vi nog om dussintals inbrott under den senaste tiden, säger Donnison till tidningen.

Det är ännu oklart om tomtägaren mottagit allt det här som betalning för droger, eller om han köpt allt till sin trädgård. Det är dock, berättar Donnison, uppenbart att ägaren vetat om att prydnaderna varit stöldgods.

Det massiva – och ovanliga fyndet – kom knappt en vecka efter att polisen i Hawkes Bay gått ut med information om att folk ska vara medvetna om att den här typen av stölder ökat senaste tiden.

Bildkälla: Tommy Livingston

Trädgårdsprydnader är hett villebråd på Nya Zeeland.
– Det handlar om organiserade inbrott och relativt stora värden. Det är dessutom produkter som är enkla att bli av med. Sådant här handlar vanligtvis om att folk är fulla eller att ungdomar gör hyss – men det här är, just nu, helt klart något annat, säger Donnison.

Polisen kommer nu att försöka återlämna prydnaderna till deras rättmätiga ägare. Ännu har inget åtal väckts kopplat till tillslaget och alla trädgårdsprydnaderna.

Snacka om udda sak att vilja stjäla. Ska det fortsätta i den här takten får man ju snart kedja fast varenda sak man äger. Det är dock svårt att inte garva åt vad poliserna hittade.

DELA om du också log åt polisernas upptäckt!

Gilla Ettgottskratt om du vill ha ett roligare flöde!