Pekka blir rasande när han får 3 200 kr i böter, men i rätten avslöjar han detalj som chockar alla

Poliser är en av de viktigaste yrkeskategorierna i vårt samhälle. De ska upprätthålla ordningen och hålla som medborgare trygga. Jag är verkligen tacksam för att de allra flesta poliser i Sverige är så duktiga på sitt arbete och jag tycker verkligen att de förtjänar mer uppskattning!

Samtidigt kan jag tycka att roliga historier om poliser är riktigt kul, Det kan vara att det allvarliga liksom möter det komiska. Det här skämtet hittade jag på nätet tidigare i dag och jag kände att jag måste få dela det med er. Delad glädje är ju dubbel glädje!

Historien handlar lite om att det ibland gäller att se längre bort än vad ens första tanke tillåter. Det kan då och då vara bra att resonera med sig själv kring om det man ser verkligen är hela sanningen.

Rejäl böteslapp

Det var den norrländska polisen som stoppade lastbilschauffören Pekka. De talar om för honom att lasten håller på att ramla ut för den är dåligt fastsatt.

Lastbilschauffören ber upprört poliserna att jaga de riktiga bovarna i stället:
– Lämna hederliga arbetare i fred, för Guds skull!

Men poliserna gav sig inte och skrev ut böter på saftiga 3 200 kronor.

Men Pekka fullständigt vägrade betala böterna. Så till slut blev det en rättegång av det hela.

Gällivare tingsrätt bad då lastbilschauffören att förklara varför han ansåg att han han inte skulle betala böterna för att hans last var dåligt fastsatt.

Pekka satte sig i vittnesbåset och svarade:
– Jo, för att jag var ute och sandade vägen…

Rätten såg till att man drog tillbaka böterna… 

DELA om du fick dig ett leende på läpparna!