Paret får samtal från skånsk bedragare – men när polisen anländer avslöjas det ofattbara

Dialekt är något som de flesta av oss har. Alla brukar inte vilja erkänna det, men personligen tycker jag mest att det är charmigt. Det finns dock lägen då hur vi låter kan ställa till problem.

Många dialekter omgärdas av olika myter. Skåningar är svårförstådda, örebroare låter gnälliga, stockholmare låter dryga, göteborgare låter glada och norrlänningar lite tillbakadragna och långsamma. För att nämna några.

Nyligen fick ett par i småländska Kinda ett samtal från en person med skånsk dialekt som påstod sig omgående vilja komma hem till dem för att kontrollera en telefonirelaterad detalj i deras hus.

Paret blev direkt misstänksamma och dubbelkollade då med Telia – som annars är deras leverantör – men företaget hade inte planerat in något besök hos dem. Då valde paret att ringa polisen, vilket både Corren och Höglandsnytt rapporterat om.

Så när de mystiska besökarna väl kom till platsen så möttes de av polis som ville undersöka saken. Det visade sig dock inte handla om några bluffmakare, utan en skåning som uppenbarlogen hade haft svårt att göra sig helt förstådd över telefon.

Det hela var, helt enkelt, ett missförstånd. Besökarna kom från ett annat företag som däremot hade ett inplanerat besök hos paret.

Även om det visserligen kan vara lite knepigt att förstå vissa skånska dialekter så har jag nog aldrig varit med om en dialekt kan ställa till med den här typen av kaos.

Nu gick ju allt bra och min gissning är att alla kunde skratta gott åt det hela.

DELA gärna det är med dina skånska vänner, så kanske de nu kan börja förstå att de inte är så himla lättförstådda!

Gilla Ettgottskratt om du vill ha ett roligare flöde!