Papegojan sitter högst upp i trappan – se nu det härliga som händer när han hittar nya hobbyn

Fart och häftiga upplevelser är något som de flesta av oss människor tycker om och njuter av, men av någon anledning tror man inte riktigt att djur resonerar på samma sätt. Det kan ibland dock visa sig att de är mer lika oss än man tror.

Många av oss tycker om att när det går undan och att få uppleva häftiga, fartfyllda saker. Det är lätt att tro att djur inte tycker likadant och att de mest vill syssla med vad de gör vanligtvis.

Men tänker man så har man fel, visar det sig. En kakadua i USA är ett levande exempel på att även djur – och i synnerhet fåglar – tycker om fart.

I papegojors fall inte heller bara när de flyger.

Mr. Darcy, som den här kakaduan heter, sitter högst upp i familjens trappa – och märker sedan hur kul det är att kunna glida ner. Fågeln blir som fast – och gör sedan om samma sak igen och igen.

Det är uppenbart att han tycker om sin nya hobby – och det går inte att låta bli att le när man ser det här klippet (nedan).

Han passar även på att snacka lite mellan glidningarna. Även om man helst ser fåglar leva i det fria hade jag gärna haft en sådan här sköning på besök då och då.

DELA om du tycker om roliga djur!

Gilla Ettgottskratt om du vill ha ett roligare flöde!