Ove fångar älgens pinsamma misstag på bild – nu sprids snedsteget som en löpeld på nätet

Det är sällan som man vet vad djur tänker – och tur är kanske det, för ibland kan de ställa till med riktiga konstigheter. Då kan det å andra sidan bli väldigt komiskt och underhållande.

Ove Lindqvist, 79, bor på en gård i Byske utanför Piteå. Sedan 20 år har han haft en älg i trä ståendes ute på tomten. Fram tills i höstas hade allt dessutom varit frid och fröjd.

Då, i samband med att Ove fixade sitt morgonkaffe, såg han hur en stor älgtjur var på väg mot gården. Han gick ut för att locka på den, men då stack älgen iväg. Den skulle dock kort därefter uppenbara sig igen.
– Den kom kutande mot träälgen. Jag trodde den skulle börja slåss men i stället satte den på träälgen tre gånger, berättar Ove Lindqvist för Aftonbladet.

Han var snabb med att få upp kameran för att kunna fota spektaklet, men var samtidigt rädd för att hans gamla träälg skulle gå sönder. Därför försökte 79-åringen skrämma bort den kärlekskranka älgen, men det gick inte alls. Den var alldeles för upptagen med sitt.
– Han sket fullständigt i mig, säger Ove.

När akten med trädjuret väl var över lunkade älgtjuren lugnt bort från gården – och glädjande nog, så stod den välsvarvade artfränden kvar, helt intakt.

Den komiska händelsen gav dessutom Ove en idé.
– Det måste ju bli ett barn av den här parningen, tycker han.

Omgående började han arbeta på en älgkalv i trä. Av den anledningen var Ove häromdagen och köpte färg inne i Piteå – på samma ställe där färgen till kalvens mamma inhandlades.
– Jag skojade med folket på färgaffären och frågade vad de blandar i sin färg egentligen. De blev som frågetecken allihop så jag tog fram bilden i telefonen. Då började de skratta, säger han.

Snacka om en rolig historia, det här – och givetvis kul att Ove nu får ytterligare en älg på tomten. Vem vet, tjuren kanske kommer tillbaka och tar hand om sin familj…

DELA om du också skrattade!

Gilla Ettgottskratt om du vill ha ett roligare flöde!