Ny lag förbjöd alkohol – då kontrade baren med genial lösning som blåser polisen

Ibland blir saker och ting helt enkelt inte som du tänkt dig. Då gäller det att vara kreativ och att hitta nya lösningar. På så sätt kan du ibland få ordning på den tilltrasslade tillvaron igen.

I Indien har högsta domstolen beslutat om att ingen alkohol, vare sig i butik eller på en restaurang, ska få säljas inom 500 meter från en motorväg. Det här för att motverka alkoholrelaterade trafikolyckor.

Bestämmelsen har lett till att massor av verksamheter fått stänga ner, men det finns även de som inte ville ge med sig så lätt.

Aishwarya Restobar, som en restaurang i området Kerala heter, valde att sätta upp en nästan 300 meter lång labyrint mellan vägen och deras servering. Det gör att besökarna måste ta sig totalt 500 meter från motorvägen innan de kommer fram till stället – och det gör i sig verksamheten fullt laglig.

Bildkälla: The News Minute

Det hela blir dessutom rätt komiskt då man i packat tillstånd eventuellt hade haft svårt att hitta tillbaka till vägen när man ska ta sig ur labyrinten. Så det blir nästan som att slå två flugor i en smäll för att motverka alkoholrelaterade trafikolyckor.

Jag tycker i alla fall att det här är helt genialt – och det är ett kreativt sätt från restaurangen för att man ska kunna fortsätta driva sin verksamhet.

Bildkälla: The News Minute

Bilderna på den briljanta lösningen har nu spridits som en löpeld på nätet.

Snåla inte nu, DELA det här med dina vänner!

Gilla Ettgottskratt om du vill ha ett roligare flöde!