Ny forskning: Så många gånger i veckan räcker det att ha sex. Mer behövs inte!

Hur mycket sex är tillräckligt med sex? Det har såväl par som experter bråkat med varandra om sedan urminnes tider. Nu har ett forskarteam från Kanada äntligen kommit fram till ett svar. Om det är antagligen mindre än du tror.

En gång i veckan räcker mer än väl.

– Du behöver inte ha sex varje dag. I stället tyder våra resultat på att det är viktigare att behålla en intim förbindelse med din partner, säger Amy Muse vid University of Toronto-Mississauga, en av forskarna bakom studien till TT/Metro.

Forskarna kom fram till sina resultat genom att granska ett stort antal tidigare gjorda undersökningar, i en av undersökningarna ingick så många som 25 000 amerikaner. Svaren visade att visserligen att man blev gladare av sex – men bara till en viss gräns.

Personer som har sex flera gånger i veckan är inte lyckligare än de som bara har sex en gång i veckan.

Stereotypen håller inte

Det visade sig också att den gamla stereotypen om att yngre och män är mer intresserade av sex än andra inte stämmer. Det är helt personligt hur mycket man vill ligga oberoende på ålder eller kön.

Så nästa gång du har ”ont i huvudet” kan du med rent samvete säga att de är ingen idé att har sex mer än en gång i veckan, det är ändå ingen som blir lyckligare för det!

Gilla Ett gott skratt om du vill ha ett roligare flöde!