Ny forskning: Kvinnor som gifter sig med fula män är lyckligare

Alla vill givetvis hitta någon riktigt läcker partner att spendera livet med. Även om de flesta tycker att personligheten är av större vikt så är det ofrånkomligt att det behöver finnas en viss fysisk attraktion.

När man är singel drar sig ens blick snabbast mot de som man ser som riktiga läckerbitar, även om man innerst inne vet med sig att personlighet spelar enormt stor roll om man ska lyckas få ett bra liv tillsammans med en partner.

Men det behöver så klart också finnas en fysisk attraktion och framför allt i de lite lägre åldrarna kan det ligga en prestige i att hitta en riktig snygging. Ju hetare desto bättre, tänker nog många.

Men nu kommer ny forskning som motbevisar det sistnämnda. Vill man ha ett lyckligt förhållande så är det inte de snygga personerna man ska sikta in sig på.

I en gemensam studie från Harvard University, Santa Clara University och University of La Verne har man kommit fram till att vackra människor är sämre på att hålla relationer levande.

Man har studerat både kvinnor och män – bland annat berömda skådespelare, men även ”vanliga” människor – och kommit fram till att snyggingar har en tendens att hamna i förhållanden som är instabila.

Läckerbitarna är dessutom sämre på att dejta, då många uppfattas som självupptagna och dåliga på att föra konversationer.

Summa summarum kan man generellt, kanske lite skrällartat, säga att man bör sikta in sig på någon mer oattraktiv om man vill leva i ett lyckligt förhållande. Eventuellt kan det ta några år för ens hjärna att komma in till den insikten, men då kanske det här kan vara till hjälp.

För oss som kanske inte är 10-poängare får det här anses vara en god nyhet. Man vill ju inte vara den som är anledningen till att det inte funkar i ens relation.

DELA den här nya, viktiga kunskapen med dina nära och kära!

Gilla Ettgottskratt om du vill ha ett roligare flöde!