Ny forskning: ”Håriga personer har mer sex.”

Ojsan, här kommer en hårresande nyhet. Håriga människor mer än sex andra, det visar en undersökning som P3 Nyheter har gjort. Snacka om hårny!

– De som har mer hår på huden, alltså många hårsäckar, svarade i vår enkät att de har sex oftare än de som har färre hårsäckar, säger Emma Jönsson, doktorand i neurovetenskap vid Göteborgs universitet, till P3 Nyheter.

Förklaringen är att människor med mer hår också har en ökad känsel eftersom fler hårsäckar innebär fler nervceller vilket gör att man njuter mer av beröring. Det ena leder sedan till det andra, enligt Emma Jönsson.
– Vi mätte hårets intensitet, alltså hur tätt hårsäckarna sitter på armarna och då hittade vi att om man har mycket hår, så tycker man att den här typen av beröring är behagligare, mer erotisk och mer intensiv.

Men man behöver inte vara hårig som en björn för att det ska gälla. Det finns väldigt många små hårstrån som inte syns som kan ge ett ökat pirr.
– Vi har ju många fler hårstrån som är så små att vi inte ser dem. Man kan inte se direkt på en arm om det är någon som kommer att tycka att det är jättebehagligt eller obehagligt.

Så nästa gång någon ber er att raka ryggen eller benen så kanske du ska tänka en extra gång 😉

baloo

Gilla Ett gott skratt om du vill ha ett roligare flöde!