Ny studie: Småsyskon är överlägset bäst på att köra bil

Det är ingen hemlighet att vem du är i syskonskaran spelar stor roll för vem du kommer bli som vuxen. Det finns det mycket forskning som visar.

Bland annat den här forskningen som visar att det yngsta syskonen i familjen oftast är den roligaste. Eller att det äldsta syskonen ofta blir chef och dessutom är smartast.

Men allt är inte frid och fröjd för det äldsta syskonen. Det visar sig enligt en ny undersökning som Privilege Car Insurance har gjort att det äldsta syskonen är absolut sämst på att köra bil.

Undersökningen omfattade 1395 personer som hade olika platser i syskonskaran och de analyserade deras körtekniker. Resultatet var chockerande ensidigt. I 89 procent av fallen körde det äldsta syskonen farligare och fick dessutom böter oftare än de andra.

Det visade sig också att 47 procent av övriga trafikanter irriterade sig på stora syskonen på vägarna.

Och trots sitt rykte om att vara ordentliga och smarta så visade undersökningen även att när de äldsta syskonen var involverade i olyckor så var mobiler involverade i upp till 30 procent av fallen och att stora systrar i 17 procent av fallen inte hade något emot att sminka sig bakom ratten.

Den absolut bästa föraren i syskonskaran visa sig vara det yngsta syskonet. Men bäst av alla är de som inte har några syskon.

Var med och DELA den här nyheten till dina syskon!

Gilla Ettgottskratt om du vill ha ett roligare flöde!