Norrlänningen ska äta tjurtestiklar. Men då får han en överraskning han aldrig kommer glömma.

En stor och stark norrländsk man var på bilsemester i Mexico. Efter en dags bilfärd stannade han på en liten resturang för att få i sig lite mat. När han satt där och smuttade på en tequila lade han märke till att en fräsande maträtt som serverades vid bordet bredvid honom.

Doften från rätten var underbar. Norrlänningen hejdade servitören och frågade honom vad det var för något han precis serverat.

”Ah, senor,” svarade servitören. ”Du har fantastisk smak. Den där maträtten kallas för Cojones de Toro, det är tjurtestiklar från tjuren som var med i tjurfäktningen i morse. En delikatess!”

Norrlänningen ryckte på axlarna sa, ”Äh, ta mig tusan. Hämta en tallrik åt mig också!”

”Tyvärr,” sa servitören ursäktande. ”Vi serverar bara en portion om dagen eftersom det bara är en tjurfäktning varje morgon. Men om du kommer in tidigt i morgon och beställer så ska jag se till att du får smaka på delikatessen.”

Norrlänningen var vid det här laget besatt av tanken på att äta maträtten så han tog in på ett hotell och stannade över natten i den lilla staden. Nästa morgon kom han in tidigt till restaurangen och lade sin beställning.

Han tillbringade dagen med att se de lokala sevärdheterna och till kvällen gick han tillbaka till restaurangen. Han satte sig vid bordet och blev serverad den enda portionen av dagens delikatess.

Efter ett par tuggor inspekterade norrlänningen tallriken och kallade sedan till sig servitören. ”Det här var verkligen utsökt, men de är mycket, mycket mindre än de jag såg dig servera igår?”

Servitören ryckte på axlarna och svarade, ”Si, senor, ibland vinner tjuren.”

Dela gärna historien vidare om du skrattade!