Norrländske politikerns kontroversiella förslag: Låt personal ha sex på arbetstid

Visst kan det många gånger vara stressigt på jobbet. Motion och olika aktiviteter är alternativ för att kunna lätta på trycket. Sedan finns det givetvis mer ovanliga, men kanske roligare, sätt också.

Det var under måndagens kommunfullmäktigesammanträde i Övertorneå som Socialdemokraternas ledamot Per-Erik Muskos lämnade in en motion som hette ”Erbjud personalen möjlighet till sex på arbetstid”.

Han tycker, helt enkelt, att de kommunanställda ska kunna få använda sin friskvårdstimme till att ha sex på arbetstid.

Muskos motiverar bland annat förslaget med att Övertorneås befolkning kraftigt minskar i antal.

”Detta gör att barnafödande bör uppmuntras. Då sex dessutom är en ypperlig motionsform med dokumenterade positiva effekter för välbefinnandet bör kommunen ”slå två flugor i en smäll” och uppmuntra personalen till att nyttja sin friskvårdstimme till att gå hem och ha sex med sin partner”, skriver han.

Muskos anser dessutom att människor – framför allt partners – behöver spendera mer tid med varandra.
– Jag tror att sex ofta är en bristvara. Vardagen är stressig och barnen är hemma. Det här kan vara ett tillfälle att få egen tid, bara för varandra, säger han till TT.

Dels är ju det här ett kul och ovanligt förslag från en politiker, men det kanske kan ligga något i det som Muskos säger? Jag tror att många hade tyckt att det vore trevligt att få dra en snabbis under arbetstid.

DELA om du gillar förslaget!

Gilla Ettgottskratt om du vill ha ett roligare flöde!