Nöjesmassakern

Det största som fanns på TV på 80-talet var utan tvekan Nöjesmassakern. Programmet satte standarden för TV-humor för åratal framöver. Programmet hade premiär på Sveriges Television den 11 oktober 1985. De fyra programledarna var Sven Melander, Åke Cato, Gösta Engström och Jon Skolmen blev legendariska på kuppen. Än idag kan man höra barn på skolgården som drar Trolle Rulle-citat.

Programmet var en riktig tittarsuccé och det nionde avsnittet sågs enligt tittarmätningar av 4 732 200 personer eller 66 procent av svenskarna. Det är det ingen som kommer i närheten av idag.

I en av programmets mest klassiska sketch intervjuar Sven Melander en liten flicka och frågar vad hon önskar sig mest av allt i hela världen. ”En docka” svarar hon, varvid Sven säger ”Njaa, jag menar nånting större”, varpå flickan spär på med en cykel, video, pengar m m. Sven försöker alltmer irriterad lirka fram svaret ”Fred”, och då flickan säger ”krig” istället tappar han humöret totalt och skriker ”Men va fan, är du dum i huvet!?”. Äntligen får han flickan att säga ”fred”, och vänder sig mot tittarna med orden: ”Ja, det är alltså vad svenska barn önskar sig mest av allt idag – fred på jorden!”

Det klipptes även ihop en best of-video som ni kan kolla på här under och minnas tillbaka hur det var förr.

Gilla Ettgottskratt om du vill ha ett roligare flöde!