Niklas Strömstedt imiterar dialekter till klassiska låten – får hela publiken att skratta högt

Niklas Strömstedt har genom åren blivit en av Sveriges mest folkkära artister. Han kan verkligen konsten att bjuda på sig själv och kombinerar gärna vacker musik med humorinspirerad underhållning.

Redan som 9-åring blev Niklas Strömstedt ett relativt välkänt ansikte för svenska folket när han medverkade i ett avsnitt av julkalendern Teskedsgumman som karaktären Bengt.

Hans karriär på musikscenen inleddes som diskjockey och frilansmusiker. Den nu 59-årige artisten spelade bland annat klaviatur på flera Ulf Lundell-skivor, men det var 1987 som Strömstedt fick sin första stora hit med julklassikern ”Tänd ett ljud” tillsammans med Lasse Lindbom och Janne Bark. Gruppen hette då Triad.

Två år senare, 1989, släppte han albumet ”En gång i livet” som bland annat innehöll hittarna ”En kvinna och en man” samt ”Sista morgonen”.

Med i Hellenius Hörna

Sedan har det bara rullat på. Den sistnämnda av låtarna är otroligt vacker och tog sig in både på Svenska singellistan och Svensktoppen.

Den kom även på tal när Niklas Strömstedt under söndagen medverkade i programmet Hellenius Hörna på TV4. Hans fru Jenny Strömstedt – även hon välkänd från TV – hälsade då att Niklas är oerhört duktig på att imitera dialekter, vilket David Hellenius tog fasta på.

Artisten fick då sjunga ”Sista morgonen” på olika dialekter. Det hela är både imponerande och väldigt roligt. Vilken oanad talang! Det är bara västgötskan som han nog får öva lite på!

Dela om du också tycker om Niklas Strömstedt!