Motorcykelknutten ligger med bondens dotter framför näsan på honom – hans reaktion är klockren!

Den här historien har kommit och gått i lite olika former men den här versionen tyckte jag var riktigt rolig.

Den gamle motorcykelentusiasten hade dött och en avlägsen släkting fick ärva hans Harley Davidsson. I testamentet fanns det vissa villkor:

Motorcykeln skulle vårdas den ömt och det var viktigt att alltid smörja in skinnsadeln med vaselin om det är fuktigt eller regnar ute. Arvtagaren blir överlycklig, stoppar på sig en burk vaselin och drar iväg. Efter ett tag märker han att han är vilse och stannar vid en förfallen stuga på landsbygden och knackar på.

Dörren öppnas och där står bonden, hans fru, dotter och en piga. Han talar om att han kört vilse och undrar hur han skall köra för att ta sig vidare till närmsta bensinmack…
– Inte ska du behöva köra vidare nu när det skymmer. Kom in så får du lite mat.

När killen stiger innanför dörren får han se att det finns drivor med disk överallt i hela köket, utom på spis och köksbord samt stolar.
– Hur kommer det sig att ni har så mycket disk? Jag menar ni är ju i alla fall 3 fruntimmer i stugan.

– Ja, säger bonden, i den här stugan så har vi den seden att vi är tyst medan vi äter. Den som talar får diska.

– Jaha! då vet jag, säger killen och sätter sig till bords.

Först så blir det förrätt och när den är uppäten flyger fan i killen och han tar med sig dottern in i kammaren och sätter på henne! Inte ett knyst hon säger under hela akten. Inte ett stånk eller stön. Ingenting. Hon bara ligger och småler hela tiden.

De går ut i köket igen och nu är det varmrätt. När den är uppäten så tar han med sig pigan in i kammarn… Och samma visa där. Inte ett knyst. Inte ett läte kommer från hennes läppar. Hon ligger bara och flinar.

Nu blev det dags för efterrätt och undertiden de äter på den så funderar killen hur han ska göra. Han bestämmer sig för att sätta på frun i huset också. Samma visa utspelar sig där. Hon säger ingenting inte ett pip hon yttrar. Hon ligger bara och flinar hon också…

De går ut i köket igen och där är det dags för kaffe då killen får se att det börjat regna ute… Han river upp vaselinburken ur fickan och öppnar den.

Då vrålar bonden:
– JAG DISKAR, JAG DISKAR!!!

Var inte snål nu, DELA om du skrattade!

Gilla Svenska Fräckisar om du vill ha ett roligare flöde!