Meteorologen ska visa norska vädret i TV – tar en titt på kartan och bryter ihop

Få saker i livet kan vara så frustrerande som vädret. Det kan verkligen förstöra hela dagar, ibland till och med veckor. Det är lätt att bli frustrerad när man ser prognoserna fyllas med trista regnmoln.

Jag brukar själv säga ett och annat fult ord när man sitter i soffan och kollar väderprognosen för dagen efter – och ser att himlen mest sannolikt kommer fyllas med gråa, trista moln. Regn och oväder är sannerligen inget kul.

Framför allt inte under sommaren – och det går väl inte att säga annat än att vi inte hade någon jättelycka med sol och värme 2017. Det måste verkligen vara ett otacksamt jobb som meteorologerna har när folk sitter hemma och svär över de nyheter som levereras.

Det gäller för oss tittare att komma ihåg att det inte är stackaren i TV-rutan som bestämt vädret, utan de levererar ju bara sina observationer och prognoser.

I det här videoklippet från NRK:s arkiv ska meteorologen presentera det norska vädret, men när han ser hur uselt det ska bli så bryter han närmast ihop.

Det här kan ge oss två saker – dels en tankeställare kring att det faktiskt inte är meteorologerna som bestämmer vädret (de gör så gott de kan, som han säger i klippet).

Sedan är det också så att om man är trött på det trista vädret så kan det här bjuda oss på ett skratt, för det är faktiskt väldigt roligt – och miljontals människor har genom åren skrattat åt det här!

Snåla inte nu, DELA om du också är trött på det trista vädret!

Gilla Ettgottskratt om du vill ha ett roligare flöde!