Mannen frågar varför tanten är på kryssning ensam – svaret är underbart

Ett par träffar på en äldre kvinna på en kryssning som har en smart idé om pensionen!

kryssningRuth Peterkin / Shutterstock.com

För några år sedan så var min fru och jag på en kryssning genom Medelhavet. När vi åt middag lade vi märkte en äldre dam som satt ensam längs räcket av den stora trappan som ledde ner till matsalen.

Jag märkte också att personalen, fartygets officerare, servitörer och städpersonal verkade väl förtrogna med damen och och fram och hälsade och småpratade.

Vi antog att det var damen som ägde fartyget men frågade ändå en av servitörerna vem hon var, kanske var hon av en känd rik släkt? Men han svarade att han bara visste att hon hade varit ombord de senaste fyra kryssningarna, från kaj till kaj.

När vi lämnade matsalen en kväll fick jag ögonkontakt med damen och stannade och hälsade.

Efter att vi utbytt artigheter frågade jag:

”Jag hör att du har varit ombord på detta fartyg de senaste fyra kryssningarna.”

Hon svarade: ”Ja, det stämmer.”

”Jasså,” svarade jag. ”Men varför har du varit här så länge?”

”Jo du förstår det är billigare än ett hem”.

Tanten tog en liten paus och plirade mot mig.

”Det blir ingen vårdhem för mig. När jag blir gammal och svag, kommer jag bo på ett kryssningsfartyg. Den genomsnittliga kostnaden för ett vårdhem är ca 1.500 kronor per dag. ”

Sedan fortsatte hon:

”Jag har kollat reservationerna på det här bolaget och jag kan få en långsiktig rabatt, då blir priset 1000 kronor om dagen. Då har jag 500 kronor kvar per dag och det omfattar:

1. Drycker: Det blir bara 100 kronor per dag.

2. Jag kommer att ha så mycket som 10 måltider per dag (fantastisk mat, inte sjukhusmat). Jag kan gå ner till restaurangen, eller jag kan få rumsservice (vilket betyder att jag kan äta frukost i sängen varje dag hela veckan).

3. Båten har så många som tre pooler, en gym, gratis tvättmaskiner och torktumlare, och visar filmer varje kväll.

4. De har gratis tandkräm och rakhyvlar och gratis tvål och schampo.

5. De kommer också att behandla dig som en kund, inte en patient.

6. Jag får träffa nya människor var 7:e eller 14:e dag!

7. Är TV:n trasig? En glödlampa som behöver bytas ut? Måste madrassen ersättas? Inga problem! De fixar allt och beklagar olägenheten.

8. Rena sänglinnen och handdukar varje dag, och du behöver inte ens be om det.

9. Om du faller på äldreboendet och skadar höften så måste du använda den allmänna sjukförsäkringen. Om du faller och skadar höften på kryssningsfartyget, kommer de att uppgradera dig till en svit för resten av ditt liv.

10. Det finns alltid en läkare ombord.

11. Och detta är det allra bästa: Vill du se Sydamerika, Panamakanalen, Tahiti, Australien, Nya Zeeland, Asien eller något annat? Då har de alltid ett fartyg redo att segla. De reser till tusentals platser. Så mig ser ni inte på ett vårdhem.

Och dessutom: När du dör, då kan de dumpa dig överbord, helt gratis!

Vad tycker ni? Var det här en smart plan?

Gilla Ettgottskratt om du vill ha ett roligare flöde!