Mannen får panik när han blir stoppad vid vägen. Polisens kontring är klockren.

I de nordligaste delstaterna i USA har polisen som policy att titta till alla bilar som står stilla vid vägkanten när temperaturen börjar sjunka på vintern.

Runt 03.00 en ovanligt kall morgon i mars år 2004 svarade en delstatspolis på ett larm om en bil som stod stilla sidan av vägen utanför staden Casper. Polisen hittade bilen djupt i snön med motorn fortfarande igång.

Han svängde in bakom bilen med utryckningsljusen igång, gick fram till förarsidan och såg att en äldre man sov bakom styret med en nästan tom vodkaflaska på sätet bredvid sig.

Föraren vaknade till när polisen knackade på fönsterrutan. När han såg de blinkade ljusen i backspegeln och polismannen utanför fönstret greps han av panik, lade i en växel och tryckte på gaspedalen. Hastighetsmätaren började stiga från till 30 km/h, sedan 50, 70 och tillslut 100 km/h – men bilen var fast i snön och det vara bara däcken som slirade vildsint utan att komma någonstan.

Polisen, som hade en stor portion humor, började springa på plats och hålla jämna steg med den ”skenade” bilen. Föraren, som var ganska förvirrad, blev totalt utpsykad och trodde att polisen verkligen höll samma fart som bilen. Det här pågick i nästan 30 sekunder innan polisen skrek åt manen att ”köra in åt sidan”. Mannen lydde, svängde på ratten och stängde av motorn.

Självklart blev ”föraren” arresterad och antagligen funderar han fortfarande på hur en polis kunde springa över 100 km/h. Vem har sagt att polisen inte har humor?

Källa: Tickld

Gilla Ett gott skratt om du vill ha ett roligare flöde!