Mamman tröttnar på att barnen inte svarar i telefon – men geniala lösningen hyllas nu världen över

Alla vi som har barn kan nog relatera till att det blir lite nervöst när de blivit lite äldre och exempelvis börjar vara ute senare på kvällarna. Då är mobiltelefonen en kanonbra grej och det är skönt att veta att man kan få tag i sina ungar. Visserligen gäller det ju då att de svarar!

Föräldrarna är ofta de lättaste personerna att ignorera för barnen. De vet att de kommer vara älskade oavsett om de svarar eller ej och många gånger har de ”viktigare” saker för sig än att prata med en mamma eller pappa som vill att de kommer hem.

En som tröttnade på att barnen aldrig svarade när hon ringde är mamman Shary. Hon kände att det behövde göras något åt saken – och trodde dessutom att det fanns fler än hon som ansåg att det här var ett problem.

Då kom Shary på en helt genial lösning. Hon lärde sig att programmera appar till telefoner – bara det är ju imponerande att ge sig på – och utvecklade sedan vad hon ansåg vad den perfekta lösningen för ändamålet.

Det hela landade i appen ”Ignore No More” (ungefär ”Inget mer ignorerande” på svenska) som låser barnets telefon när han eller hon inte svarar om en förälder ringer. Väljer sonen eller dottern att inte svara finns det bara två funktioner i mobilen som fungerar – att ringa tillbaka eller till den lokala polisen.

För att avinstallera appen krävs dessutom ett lösenord, vilket innebär att barnet inte kan ta bort den utan förälderns tillåtelse.

Nu hyllas Shary världen över för sin kreativa uppfinning – och nedan kan du se ett klipp om hennes smarta app!

Tryck nu på dela-knappen så att alla föräldrar där ute får ta del av den här geniala lösningen!

Gilla Ettgottskratt om du vill ha ett roligare flöde!