Mamman anklagar läraren för att vara rasist – hans revansch lämnar henne mållös

Den här berättelsen visar på ett smart sätt att man inte ska döma andra människor utan att veta något om dem. Jag tror att många kan känna igen sig i känslan av att bli dömda eller utpekade utan grund som läraren i texten nedanför – men hur många kan skryta om en lika bra revansch?

larare

En av mina bästa vänner är fransklärare och är född i Frankrike. Nu på senare år har han blivit amerikansk medborgare, och han råkar vara vit.

Efter att ha bott i USA strax över fem år fick han ett jobb på en skola som övervägande bestod av svarta elever.

När han hade undervisat i några månader bestämde sig en missnöjd mamma för att spela ut ”raskortet”. Hon stormande in i klassrummet och påstod att hennes dotter berättat att han var den största rasisten någonsin och hon hotade till och med att få honom sparkad.

Min vän lät kvinnan skrika och gorma inför hela klassen tills dess att hon tillslut blev tvungen att ta ett andetag – då vände han på bröllopsfotot som stod på hans kateder.

Min vän är gift med en svart kvinna. Han berättade att kvinnan tappade hakan när hon såg bilden men hon gav samtidigt inte ifrån sig ett ljud. Ungarna i klassen grät av skratt när hon smet ut ur klassrummet.

Det är svårt att säga om mamman lärde sig något av sitt möte med min vän. Men hennes misstag kan i alla fall vara en påminnelse åt oss andra om att inte vara för snabba när vi dömmer andra – speciellt när det gäller hudfärg.

Källa: Tickld

Gilla Ett gott skratt om du vill ha ett roligare flöde!