Mamma tog Jonathans mobil när han inte gjorde läxan, men 10-åringens svar får tusentals att skratta

Mamma Mija valde att straffa sonen Jonathan för att han inte gjorde sina läxor – genom att beslagta hans mobil och TV-spel. Då svarade 10-åringen med att visa att han är sylvass förhandlare.

Numera blir barn allt mer beroende av teknik. Mobilerna är deras bästa vänner och till och med när de umgås eller leker tillsammans står telefonerna i centrum.

Jag minns när en annan var liten och vi fick leka med pinnar och kottar i skogen. Kanske inte lika häftigt, men vi fick frisk luft och gratis motion. Inte illa alls – och om jag fick vilja skulle jag inte bytt det mot att ha en mobil fastklistrad i handen.

Även om tekniker kommer med mycket positivt så tycker jag att det kan gå till överdrift emellanåt. Speciellt bland yngre, som har så mycket annat att upptäcka.

En mamma vid namn Mija Strid tröttnade till slut på att sonen Jonathan slarvade med sina läxor. Därför konfiskerade hon 10-åringens mobil och TV-spel, skriver Aftonbladet.

”När jag kom hem…”

Visst, mamma bestämmer – men den här grabben gav sig inte utan förhandling, skulle det visa sig. Snart skulle Mija upptäcka något märkligt i köket.

– Dagen efter när jag kom hem från jobbet såg jag fram emot en kopp kaffe. Men då var bryggaren borta och så låg det bara en lapp där, säger hon.

Aftonbladet/Privat

”Mår jag min mobil får ni eran kaffebryggare”, stod nedskrivet tillsammans med en teckning på en mobil och en rykande kopp.

– Jag gillade ändå hur tydlig den var med bilder. Kaffet ser ju gott ut också när det ryker, berättar Mija och skrattar.

Fick tillbaka allt

Hon delade senare med sig av det hela på Facebook – och reaktionerna har haglat in. De flesta positiva. Huvudpersonen är dock den 10-årige sonen.

– Hans stora dröm är ju att bli känd på nätet, så han är ju stolt.

Och till slut – när läxorna var färdiga – fick Jonathan tillbaka både mobil och TV-spel.

– Han tyckte det var extra mysigt när han fick spela igen, berättar Mija, som även hon fick tillbaka sin konfiskerade ägodel.

(Pojken i bilden har inget med nyheten att göra.)

Dela gärna om du fick dig ett leende av den här kärvänliga lilla dispyten!