Lat tonåring vägrar städa rummet

Som vuxen är det en självklarhet att hålla rent och fräscht hemma. Men när man var i tonåren var tongångarna lite annorlunda. Då hamnade kläder, skräp och gamla tallrikar lite varstans. Till alla vuxnas stora förtret.

Men vad gör man då om man har hopplösa tonåringar hemma som vägrar plocka upp efter sig? Att skälla på dem brukar kunna få motsatt effekt, speciellt i just den åldern.

En mamma, Alice Velasquez, löste problemet med sin stökiga tonåring på ett helt briljant sätt!

När man är tonåring känner man sig alltid mer vuxen än vad man är, det gäller nog de flesta. Man vill bestämma över sig själv och sitt eget liv, det hör åldern till.

Kreativ lösning

Efter att Alice hade bett sina döttrar att gång på gång städa sina rum, helt utan framgång insåg hon att hon var tvungen att tänka lite mer kreativt.

En dag när barnen var i skolan satte hon sin geniala plan i verket. Hon valde även att dela med sig av sin fiffiga idé på sociala medier.

Bild: Facebook

”Vad gör du när du har tröttnat på att be dina tonårsdöttrar att sluta låta deras rum se ut som om det vore en hemlös som bodde där?

Du lägger allting (JA ALLTING) i plastpåsar och säljer tillbaks dem till dem för 250 kronor styck. (De behöver själva tjäna ihop pengarna genom att göra hushållssysslor).

”Låt oddsen vara på din sida”

Inlägget fortsätter:

Det bästa?

Påsarna packades ihop vartefter sakerna påträffades i rummet – slumpmässigt! Så deras 250 kronor kunde köpa dem en påse med smutstvätt, en påse med skräp eller deras fotbollgrejor. #LåtOddsenVaraPåDinSida”

Bild: Facebook

Man kan inte annat än att hylla denna smarta mamma. För vad gör man inte när inte någonting annat hjälper?

Jag hoppas verkligen att barnen lärde sig en läxa och att de håller lite bättre ordning i sina rum i framtiden.

Tryck nu på DELA-knappen för att hylla alla tonårsföräldrar därute!