Lars får SMS av bedragare som vill lura honom på pengar – geniala kontringen får tjuven att explodera

Många av oss har någon gång utsatts för en bedragare. Det är inte säkert att de lyckas blåsa en, men bara att bli kontaktad kan vara riktigt obehagligt. Det gäller verkligen att inte låta dem vinna!

Om det här är helt sant eller ej vet jag faktiskt inte. Liknande berättelser har florerat på nätet några år, men oavsett så tycker jag att det här är både roligt och tänkvärt. Det gäller helt enkelt att stå på sig mot bedragare och att försöka hantera dem på bästa sätt så att de inte försöker lura en igen.

I det här fallet är det en man vid namn Lars som får ett SMS (se nedan) från en bedragare som skriver att han hör av sig från Nordea (eller ”Nordia”, som han stavar det), men läser man hans meddelande så framstår det ganska tydligt att det hela är en ren lögn.

Bluffmakaren skriver alltså att Lars ska få pengar tillbaka, men på urusel svenska – och stavar som sagt dessutom fel på ”Nordea”.

Efter att Lars frågat om de någonsin lyckas med den här bluffen står bedragaren på sig lite, men börjar samtidigt bli lite irriterad. När Lars sedan skriver att man måste vara korkad för att gå på det här brister det fullständigt för idioten på andra sidan.

För att irritera bedragaren ytterligare passar Lars på att korrigera en av bluffmakarens mer pinsamma stavningsmissar.

Jag tycker i alla fall att Lars gjorde helt rätt! Man ska aldrig låta sådana här arslen, som försöker blåsa hederligt folk på pengar, vinna – och nu lyckades han dessutom få bedragaren riktigt irriterad.

När det är så här uppenbart att det handlar om någon som försöker stjäla ens pengar så gäller det att vara på sin vakt. DELA för att sprida det här viktiga budskapet!

Gilla Ettgottskratt om du vill ha ett roligare flöde!