Läkarna varnar för galna trenden: Stoppa inte in tobak i vaginan

Nu för tiden kommer trender och går snabbare än man hinner blinka, känns det som. Flera trender de senaste åren har, bisarrt nog, gått ut på att föra in olika saker i vaginan.

Orsakerna har påståtts vara många olika. Till exempel har kvinnor fört in isglassar i vaginan för att svalka sig under sommaren, vitlök för att bli av med svampinfektioner och persilja för att påskynda menstruationscykeln.

Dessa trender är sjävklart inte bra för kroppen och läkare varnar för alla ovan nämnda saker. Men hindrar det folk från att prova galna saker? Inte då.

En trend går nämligen ut på att stoppa in tobak i vaginan, skriver The Sun.

Upphovet till den här märkliga trenden är att tobaken uppges förbättra sexlivet för kvinnan, göra vaginan trängre samt öka möjligheten att bli gravid.

Föga förvånande varnar läkare för den här trenden.

Inga positiva effekter alls

Att föra in tobak i vaginan har inga positiva effekter alls.


– Känslan av att vaginan blir mindre är övergående, det är helt enkelt för att muskulaturen drar ihop sig. Den vävnad som kommer i kontakt med tobaken kommer att få bestående förändringar, som kan orsaka cancer, säger gynekologen Dr Abdoulaye Diop till The Sun.

Bild: Pixabay

Påstås öka njutningen

Den här trenden har blivit väldigt stor i bland annat Senegal, där man säljer torkade tobaksblad som blandas med rötter och andra växter. Blandningen sägs ”öka sexuell njutning med tio gånger och tar med din man till sjunde himlen”.

Men så ligger det alltså inte till. Istället har det rapporterats om fall där kvinnor upplevd en brännande smärta, yrsel och i vissa fall medvetslöshet.

Bild: Shutterstock

Tryck på DELA-knappen så att dina vänner också får läsa om de här galenskaperna!