11 läkare avslöjar det dummaste deras patienter någonsin sagt – nummer 7 är helt otrolig

Människor som arbetar inom sjukvården är ofta fantastiska och gör nästan alltid ett hårt jobb. De hamnar ibland i märkliga situationer och får i sin yrkesroll uppleva både det ena och det andra.

Här är 11 olika berättelser från läkare eller sjuksköterskor som vittnar om att patienter inte alltid har full koll på läget. Vissa är nästan tragiska, andra roliga – men summa summarum kan det konstateras att det finns en hel del människor med en nästan skrattretande usel verklighetsuppfattning.

1. En medelålders kvinna sa i sista stund innan operationen skulle inledas att hon var ”allergisk mot latex”. Alla förberedelser fick göras om då väldigt mycket i salen innehåller just latex. När operationen sedan var genomförd och hon vaknade frågade jag henne hur hennes allergi uttrycker sig. ”Jag gillar inte ljudet som kommer från latexhandskar, det ger mig gåshud”, svarade hon. Jag bara skakade på huvudet…

2. Jag hade en gång en 20-årig kvinnlig patient som inte visste att man kunde bli gravid genom att ha sex.

3. ”Ingen mat eller dryck efter midnatt”, sa jag till pappan till en 3-årig tjej. Hon skulle morgonen därefter få sina mandlar bortopererade. När vi sedan sövde henne (då slutar reflexer som att svälja och hosta att funka) fick hon ner en stor hög med äggröra i sina lungor. Det blev stort drama och jag tvingades göra hjärtmassage i 25 minuter. Operationen fick avbrytas och hon flyttades till intensivvårdsavdelningen. Pappans svar: ”Jag trodde att du överdrev med dina strikta regler. Det måste ha skapat en del problem genom åren”.

4. Bara för att cola ”innehåller växtextrakt” ersätter det inte en portion grönsaker…

5. Samtal med patient:
Jag: Har du några sjukdomar?
Patient: Nej.
Jag: Du är säker på att du aldrig haft någon sjukdom?
Patient: Aldrig.
Jag: Har du tagit några mediciner?
Patient: Ja, insulin för min diabetes…

6. Jag var tvungen att använda ordet ”kuk” i stället för ”penis” då patienten aldrig tidigare hade hört det korrekta namnet på hans könsorgan…

7. Under mitt första år på universitetet hade vi ett antal fall av skörbjugg då flera studenter trodde att fryspizza och energidryck var en perfekt ”balanserad kost”.

8. Jag är veterinär och fick åka ut till en person vars hund under årets varmaste dag låg ovanligt trött och seg i bilen. Jag började undersöka den stackars vovven och upptäckte att dess mage var full med gaser. Det hela ”brister” sedan – och då kräver ägaren att jag ska betala för ny klädsel av bilens säten…

9. En äldre kvinna hade fått en massiv hjärnblödning. Hon var så gott som död och jag berättade för hennes ledsna son att det inte fanns något vi kunde göra. Efter en stund säger han med allvarlig ton till oss att vi kan ta hans hjärna och sätta in i henne och därmed rädda hennes liv. Efter att jag varit mållös i 20 minuter fick jag förklara att det inte riktigt går.

10. Ett barn hade ätit otroliga mängder godis under Halloween och fått rejäla buksmärtor. Mamman ringde upprört till oss och berättade om läget innan de kom in. När jag gick ut och mötte dem i väntrummet satt de och tuggade på varsin chokladkaka. När jag berättade för mamman att det nog inte var så smart kollade hon på mig som om jag hade tre huvuden…

11. En 15-årig kille blev sjuk varenda dag i skolan. Det visade sig att det som mamman alltid packade med honom som lunch var mackor med jordnötssmör. När jag frågade om sonen hade några allergier kom svaret: ”ja, jordnötter”. Vare sig 15-åringen eller föräldrarna hade insett att det fanns ett litet problem här…

DELA om du också tyckte att det här var helt galet!

Gilla Ettgottskratt om du vill ha ett roligare flöde!