Kvinnor med dessa namn har störst sannolikhet att få barn 2018

De flesta av oss vill någon gång ha barn. En av de stora frågorna som omgärdar det beslutet är när man ska göra det. Medan vissa vill skaffa ungar i tidig ålder finns de som väljer att vänta betydligt längre.

Det kan verkligen skilja sig åt när människor väljer att få barn. Jag känner mödrar som blev gravida som 18-åringar, men även kvinnor som fick sitt första barn runt 35-årsåldern. Det finns massa olika tankar och åsikter kring de här frågorna.

Medan vissa anser att man bör skaffa barn i tidig ålder finns de som menar att man först ska se till att ha ”lekt av sig” och vara riktigt mogen innan det är läge för tillökning. Sedan är det givetvis en fördel om ens förhållande går en positiv framtid till mötes. Ett barn mår givetvis bäst av att ha lyckliga föräldrar som håller ihop.

I Sverige är snittåldern bland kvinnor 29,15 år när det handlar om att bli gravid för första gången, enligt Statistiska Centralbyrån (SCB). Under 2018, som ju närmar sig med stormsteg, lär det alltså främst vara kvinnor födda 1989 som blir gravida för första gången.

Helt utifrån statistik

För att då ta reda på vilka namn flest blivande mammor kommer att ha under det kommande året så har vi därför tittat på vilka som var de mest populära flicknamnen bland nyfödda 1989. På så vis får vi, helt utifrån statistisk, fram vilka som kommer vara de vanligaste kvinnonamnen bland de som får barn 2018. Smart va?

Så – här är listan:

1. Emma

2. Anna

3. Julia

4. Sara

5. Elin

6. Malin

7. Linda

8. Johanna

9. Sandra

10. Emelie

Så om du känner någon som har sitt namn med på den här listan – och som ännu inte har barn – så kan du nästan räkna med ett glädjebesked från deras håll under det kommande året. Eller ja, de är med på sannolikhetstopplistan i alla fall.

Om du känner en Emma så borde du hålla extra utkik efter en liten bula på hennes mage!

Tagga nu en bekant med något av de här 10 namnen!