Kvinna hittar mystisk hund sova i huset, när hon tittar närmare ser hon lappen som är fäst i kragen

Vad skulle du göra om du mötte en okänd hund i din trädgård som ville komma in och sova middag?

När jag växte upp hade mina grannar en snäll hund som vi brukade få ta med på promenader. Det var mysigt, men jag vet inte hur jag skulle reagera om en jag kom hem en dag och en helt främmande hund låg och sov i mitt vardagsrum?

Den frågan fick en kvinna svara på när hon hittade en hund i sin trädgård. Hunden var trevlig, välmående och hade på sig ett halsband så hon förstod att det var någon som ägde den.

Hunden följde efter kvinnan när hon gick in i huset och lade sig sedan prompt ned och tog en tupplur på vardagsrumsmattan. Efter ett par timmar vaknade hunden, gick ut på baksidan och försvann.

Kvinna tänkte inte så mycket mer på det fram tills nästa dag när hunden kom tillbaka  och gjorde samma sak.

Och så pågick det ett tag.

Efter ett par veckor bestämde sig kvinnan för att ta reda på mer om hunden. Hon skrev ett meddelande till hundens ägare och fäste det på hundens krage.

Kvinnan hoppades att hundens ägare skulle se lappen och få veta att hunden brukade smita iväg för att få sig en tupplur.

När hunden kom tillbaka nästa dag var en ny lapp fäst vid kragen som svar:

Så här skriver kvinnan själv om det inträffade:

En äldre hund som såg trött ut vandrade in på min bakgård häromdagen. Han hade på sig ett halsband och såg ut att ha mat i magen så jag kunde se att han hade någon tog väl hand om honom.

Hunden gick sakta fram till till mig och jag klappade honom på huvudet. När jag gick in i huset så följde han efter och efter att ha letat upp ett passande ställe lade han sig till rätta och tog en tupplur.

Efter en timme så gick han fram till dörren. Jag öppnade den och han smet ut. Nästa dag var han tillbaka och hälsade på mig på gården. Han följde med in igen och tog en till tupplur på samma ställe som innan.

Så fortsatte det då och då i ett par veckor.

Efter en tid blev jag nyfiken och därför satte jag en lapp med ett meddelande på hans halsband:

”Jag skulle vilja vem som äger den här underbara hunden och fråga om ni vet om att han kommer och tar en tupplur i mitt hus nästan varje eftermiddag?”

Nästa dag när hunden kom tillbaka för att ta sin vanliga tupplur hittade kvinnan ett nytt meddelande i hans krage.

”Han bor i ett hus med sex barn. Två av barnen är under tre år så han tar varje tillfälle i akt att ta igen på sömnen. Får följa med i morgon?”

Vilken klok hund som drog sig undan för att få en tupplur! Var gärna med och dela den här historien om den gav dig ett leende på läpparna!