Korkade bedragare som försöker blåsa hederliga svenskar: Här är de 8 sämsta bluffarna någonsin

Många av oss har nog råkat ut för bedragare som försöker blåsa en på pengar. Samtidigt som allt mer i våra liv sker via nätet har det här blivit betydligt vanligare.

Ni känner säkert igen det. Man får ett SMS, mejl eller annat typ av meddelande där någon vill få en att skicka kontouppgifter eller liknande. Ofta har de använt dåliga översättningsprogram så texten är på oerhört knackig svenska. Eller till och med engelska.

En del bluffar är givetvis svårare att upptäcka än andra. Det gäller att inte vara för självsäker, för en dag kanske man åker dit själv. Men vi får verkligen hoppas att det här är en sak som svenska polisen kan få bukt med. Det är ju hemskt att folk försöker blåsa andra på pengar!

Men en del bedragare är som sagt både lata och dåliga. De klantar till det, helt enkelt – och är det någon gång som man ska få skratta åt andras misstag så är det väl i det här sammanhanget? Jag känner i alla fall ingen sympati med sådana som livnär sig på att försöka lura andra människor.

”Bankernas” klantighet

Här har vi samlat de 8 roligaste, eller sämsta, försöken till bluffar från bedragare. Någon av er kanske känner igen dem, för de flesta sådana här utskick landar hos tiotusentals människor!

1. När Telia hör av sig till någon som aldrig varit kund hos Telia…

2. Det var en slarvig konstapel som skickade detta… 

3. Från första början ser det ju ut att komma från Swedbank, men om man läser vidare så är det ganska tydligt att det här snarare är en grammatiskt okunnig bedragare! 

4. På nytt ett mejl från en bank som personen aldrig någonsin haft något att göra med… Så nja!

5. När någon hör av sig och säger att man vunnit 20 miljoner dollar från ett +44-nummer … då vet man att det är aningen för bra för att vara sant!

6. Det här känns ju troligt… 

7. Nästan så man går på den här urusla bluffen från Nordea … eller föråt, ”Nordia”.

8. Bättre lycka nästa gång, ”Anders”…

Tryck nu på DELA för att varna andra för den här typen av bluffar!