Konstnären blir ursinnig efter stadens ”hån” – geniala hämnden får tusentals att skratta

När man inte får sin vilja igenom hjälper det sällan att högljutt vädra sitt missnöje. En smart gest eller kommentar blir ofta mer slagkraftigt. Det tog en man från New York nyligen fasta på.

Skulptören Alex Gardega brinner för statyer i stadsmiljö och nu i synnerhet en tvist som uppstått kring konstverket ”Fearless Girl” (Orädd flicka). När staden New York valde att placera skulpturen i närheten av statyn ”Charging Bull” (Attackerande tjur) blev han ursinnig.

Som ”hämnd” valde han att vara kreativ – med sin egen konst. Därför skapade han ”Pissing Pug” (Kissande mops) – och placerade den så att det ser ut som att hunden kissar på ”den orädda flickans” ben.
– Det här är ren företagarnonsens, säger Gardega till New York Post och menar att ett stort bolag – som en PR-kupp – ligger bakom att de båda statyerna placerats så nära varandra.

Hunden är ett halvdant verk, anser konstnären. Det ska få den att sticka ut ännu mer – och sätta ljus på att flickan och tjuren inte borde stå så nära varandra.

Bildkälla: New York Post

Det finns ju en myt om att konstnärer ska vara väldigt känsliga – och en sådan här sak understryker väl det. Samtidigt brinner vi alla för olika saker och det måste man givetvis respektera.

Å andra sidan kan jag känna att det finns viktigare saker här i livet att lägga energi på. Så kan man dock tänka om det mesta, men jag kan inte låta bli att le åt det här.

Dels för att jag inte tycker det är en sådan hemsk sak att två specifika statyer bara skiljs åt av en gata, men sedan också för att mannens hämnd är ganska rolig.

Hans mops-skapelse har nu dragit till sig mycket uppmärksamhet och tusentals har kommit till platsen och skrattat åt hans aningen bisarra påhitt.

Var snäll och DELA om du också tyckte det här var lite knäppt!

Gilla Ettgottskratt om du vill ha ett roligare flöde!