Killen fejkar ett sammanbrott för att få ledigt från jobbet. Då gör hans kollega något som är så dumt att jag dör.

För några år sedan när jag var lite mer ung och impulsiv skulle jag få besök av tjej en helg och behövde ett par dagars semester. Men eftersom jag redan använt mina semesterdagar satt jag lite på pottan.

Jag funderade på vad jag skulle göra när jag kom på att en kollega hade fått ett litet sammanbrott ett par veckor innan och fått vara ledig från jobbet en vecka. Bra idé tyckte jag och tänkte att jag skulle fejka att jag blivit sinnessjuk så skulle chefen skicka hem mig.

Sagt och gjort. Jag greppade tag i taklampan, hängde fast i den och började surra lite.

Efter någon minut frågade min blonda kollega vad jag sysslade med. Jag svarade, ”Jag låtsas vara en glödlampa så att chefen ska tro att jag har fått ett psykbryt så han skickar hem mig några dagar.”

Efter ytterligare en liten stunds hängande från taklampan kom chefen förbi och skrek, ”Vad i helvete gör du där uppe?”

”Jag är en glödlampa” svarade jag.

Chefen tittade på mig en stund och sa, ”Jag ser att du har bränt ut dig, gå hem och vila ett par dagar så ses vi nästa vecka.”

Jag klättrade ner, packade ihop mina saker och skulle precis gå hem när min blonda kollega ställer sig upp och börjar följa efter.

”Åh, var fan ska du?” frågade chefen.

”Jag går också hem,” svarade hon. ”Jag kan ju inte jobba i mörkret.”

Gilla Ett gott skratt om du vill ha ett roligare flöde!