Kaxig man i luftballong flyger ur kurs – när han ber en kvinna om hjälp får han klockrena svaret

Det finns en myt om att chefer och framför allt män i den positionen ofta är lite uppblåsta typer. Givetvis stämmer det inte på alla, men kanske finns det ändå en viss sanning. Det är den här, om än påhittade, historien möjligtvis ett litet bevis på.

En medelålders man var en solig dag ute och flög i sin varmluftsballong. Plötsligt insåg han att han kommit helt ur kurs och var vilse. Han minskade höjden och såg en kvinna nere på marken.

Han sänkte sig ytterligare och ropade:
– Ursäkta, kan du hjälpa mig? Jag hade avtalat ett möte med en vän för en timme sedan, men vet inte var jag befinner mig.

Kvinnan nedanför svarade:
– Du är i en varmluftsballong cirka 30 fot över havet på 55 41 47 grader nordlig bredd och 10 12 47 grader västlig längd.
– Du måste vara tekniker, sa mannen imponerat.
– Det är jag, sa kvinnan. Hur visste du det?
– Tja, sa mannen. Allt du har sagt är tekniskt korrekt, men jag har ingen aning om vad jag ska ha det till – och faktum är att jag fortfarande är vilse. Det enda jag fått ut av din hjälp är att du försenat mig ytterligare.

Kvinnan nedanför konstaterade:
– Du måste sitta i ledningen, i direktionen.
– Det gör jag, sa ballongskepparen. Hur kunde du veta det?
– Det är enkelt – du vet inte var du är eller vart du ska. Du har stigit uppåt med hjälp av en stor mängd luft. Du har träffat avtal som du inte är i stånd att klara av att hålla – och förväntar dig att människor under dig ska lösa dina problem. Faktum är att du befinner dig i samma situation nu som du gjorde innan vi möttes, men nu är plötsligt allt mitt fel…

Var snäll och DELA så kanske du kan sprida lite glädje i dag!

Gilla Ettgottskratt om du vill ha ett roligare flöde!