Katten gick in på vårdhem och fick ”fast jobb” – underbara historian får nätet att jubla

Katter är underbara djur, men de kan göra mer än att bara sova, äta och jaga möss. De kan även utföra viktiga jobb – som att ta hand om äldre och ge lycka åt människor som verkligen behöver det.

Oreo är ingen vanlig katt. För fem år sedan var hon hemlös, men hittade då in till St. Augustine Health Ministries, som är ett vårdhem i Cleveland i USA. Där bor både äldre och människor som återhämtar sig från att exempelvis ha fått en stroke.

Sedan dess har katten haft en viktig roll i att ta hand om – och underhålla – de äldre. Det här ger även åldringarna en känsla av ansvarstagande för Oreo, som sedan hon hittade in till vårdhemmet har fått ”fast jobb”. Det är, helt enkelt, ett förhållande som gynnar alla.

På hemmet bor ungefär 200 personer – och ett av Oreos jobb är att ta emot gäster som kommer på besök. Hon är sällan stillasittande, utan har ofta något för sig. Precis som en vanlig katt tycker hon dock om att bli ompysslad och klappad.

Hon bor på vårdhemmets första våning och tar sig aldrig upp för trapporna, utan de som bor på St. Augustine Health Ministries vet att Oreo väntar där nere varje morgon.

Genom åren har vissa som lever på hemmet tagit med sina egna katter, men det har sällan fungerat då det varit svårt för dem att anpassa sig till det nya livet. Oreo har dock löst det galant – och hon är numera en viktig del i personalen på vårdhemmet.

Det här är en fantastisk historia – och det är omöjligt att inte le åt det hela. Huvudsaken är att katten dessutom fått ett betydligt bättre liv än tidigare. Inte så konstigt att nätet smälter!

Se ett klipp om Oreos arbete nedan:

DELA om du också tycker om katter!

Gilla Ettgottskratt om du vill ha ett roligare flöde!