Johansson är den ende som säger emot greven – hans anledning är vansinnigt rolig

En bra förmåga är att kunna ha god framförhållning. Att kunna planera inför eventuella händelser och därmed förvarna andra personer, som då inte blir lika besvikna som de hade blivit annars. Det är den här historian ett bra exempel på.

Greven skulle anställa en ny jaktledare på godset. Efter funderingar tog han kontakt med Johansson, som bodde i ett torp vid godset. Johansson blev intresserad av jobbet, men först ville greven kolla hans skjutförmåga.
– I morgon vill jag att vi träffas vid skjutbanan, klockan åtta, för att prova älgbanan.
– Eller halv nio, sa Johansson.

Greven hoppade till, han var inte van vid att någon hade någon annan uppfattning, eller sa emot. Men Johansson var på plats klockan åtta. Han sköt fullt, inga problem. Greven var nöjd, men han ville även kolla Johanssons förmåga med hagel, så lerduvor blev det också till att prova.

Greven sa:
– I morgon, klockan åtta, träffas vi här för att se Johanssons skjutkonst med hagel också.
– Eller halv nio, svarade Johansson.

Greven hoppade till igen av Johanssons svar, men han kom klockan åtta, träffade varenda duva, inga problem. Greven undrade dock varför Johansson sköt från vänster ena dagen och höger den andra dagen.
– Det är så här, sa Johansson, om frugan ligger på höger sida när jag går upp – då skjuter jag från höger. Om frugan ligger på vänster sida – då skjuter jag från vänster.
– Men om frugan hade legat på rygg då?
– Då hade jag kommit klockan halv nio, svarade Johansson.

DELA om du också garvade!

BONUS: Här är en till rolig historia!

Gilla Ettgottskratt om du vill ha ett roligare flöde!