Jobbig hyresgäst vägrar betala eller flytta ut – värdens stenhårda hämnd får henne att ringa polisen

Att ha jobbiga grannar tycker alla är lika svårt. Man vet liksom inte hur man ska hantera dem. Å ena sidan behöver man åtgärda dem, å andra sidan vill man ju behålla grannsämjan.

Som hyresvärd är detta ännu jobbigare, för då har man också pengar att kräva in. Men vad gör man om ens hyresgäst varken betalar för sig eller flyttar ut?

Man kan göra som den här hyresvärden som fick nog av sin gäst – och tog gruvlig hämnd.

Det är på nätforumet Reddit som en hyresvärd lättar sitt hjärta, och bjuder på en riktigt rolig anekdot.

Hyrde ut billigt

Hyresvärden, som är anonym, beskriver sig som en 38-åring som jobbar med att hyra ut några enklare boenden. Ett av dessa boenden är ett flyttbart hem, så kallat villavagn.

”Den är ganska gammal och jag har inte lagt ned så mycket arbete på den, men jag har låtit en kvinna bo där för 600 dollar i månaden (cirka 6 500 svenska kronor). Jag har såklart sett till så det finns värme, el och vatten där hela tiden. Taket har läckt lite så jag har tjärat det några gånger. Jag har sagt till den här kvinnan att den dag det krävs mer omfattande arbete på huset så kommer jag att göra mig av med det, det är helt enkelt inte lönt att reparera mer” inleder mannen sitt inlägg med.

Så långt allt gott, men säg den glädje som varar.

Vägrar flytta eller betala

Efter ett tag så uppdagades en ny läcka på taket, och eftersom hyresvärden och gästen var överens om att inga fler reparationer var värda att göra så meddelade hyresvärden att det var dags att leta annat boende.

Då vägrade hyresgästen att flytta – och slutade dessutom betala sin hyra samt att klippa gräsmattan.

Bildkälla: Shutterstock

Men istället för att ringa polis eller andra myndigheter bestämde sig hyresvärden för att hämnas lite på sin hyresgäst.

”Vi är rumskompisar nu”

En dag traskade hyresvärden helt enkelt över till sin gäst och slog sig ned i soffan.

”Eftersom hon inte betalar för sig men bor på mina ägor så antar jag att vi är rumskompisar på ett konstigt sätt. Jag har ju rätt att använda mina hus som jag själv vill” skriver mannen i sitt inlägg.

Kvinnan blev rosenrasande och ringde polisen, som fick ta del av alla handlingar gällande boendet och tog hyresvärdens parti. Polisen sa dock att det hela betraktas som en civil process och kan inte ingripa såvida ingen av parterna blir våldsam.

Snacka om gruvlig hämnd! Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får se det här idag!