Jarmo får 4 000 kr i fortkörningsböter – men hans knep för att slippa betala gör polisen mållös

De flesta av oss som har körkort har någon gång stött på polisen ute på vägar. I alla fall jag blir då ofta lite skakig, även om man vet att man hållit sig inom lagens ramar. Troligen är det för att själva situationen är ovan för en, men mannen i den här historien skötte sin lite knepiga sits på ett klockrent sätt!

Norrländske mannen var ute och provkörde sin nya, sportiga bil. Han fällde ned taket och tryckte rejält på gasen. När Jarmo körde över 160 km/h såg han blåljus bakom sig. Han hade blivit något fartblind och tänkte att polisen väl aldrig kan köra ikapp honom.

Jarmo tryckte gasen i botten, men när han närmade sig 200 km/h började han att tänka: ”Vad i helvete håller jag på med?”. Så han saktade ner och stannade vid vägkanten.

Polisen kom fram till bilen, skakandes på huvudet, med böteslappen på 4 000 kr i handen.

– Det har varit en lång dag med många idioter som du ute på vägarna, mitt pass är snart slut och det är dessutom fredag den 13:e, sa polisen. Jag har ingen lust att avsluta dagen med en massa papperstrassel, så jag lovar att släppa dig om du kan lämna en riktigt jäkla bra förklaring till fortkörningen. Och det ska vara en som jag aldrig hört tidigare…

Jarmo tänkte 3 sekunder och svarade:

– Min fru lämnade mig förra veckan, hon stack iväg med en polis – och nu trodde jag att det var han som ville lämna tillbaka henne…

Polisen blev helt mållös, svarade sedan ”Trevlig helg” och gick…

Snåla inte nu, tryck på dela-knappen om du fick ett leende av mannens klockrena svar!

Gilla Ettgottskratt om du vill ha ett roligare flöde!