Janne ”Loffe” Carlsson berättar om mystiska ingreppet i okända klippet från 1971

Idag möttes vi av den otroligt tråkiga nyheten att en av våra stora giganter inom underhållningsvärlden har lämnat oss. Janne ”Loffe” Carlsson har kilat vidare till den stora Repmånaden i skyn.

”Loffe” debuterade redan 1950 i filmen ”Anderssonskans Kalle” syntes sen dess synts i många härliga filmer, tv-serier och teateruppsättningar. Smeknamnet ”Loffe” kommer från den rollfigur han spelade i TV-serien Någonstans i Sverige 1973–1974.

Janne var också känd som musiker, främst trummor men även trombon, flöjt och saxofon. Han spelade trummor tillsammans med bland andra Dexter Gordon, Johnny Griffin, Jimi Hendrix, Ewan Svensson och Don Byas. På 1960-talet spelade han även tillsammans med gruppen Pärson Sound som till sist bytte namn till Träd, Gräs och Stenar.

Tillsammans med organisten Bo Hansson hade han framgång med duon Hansson & Karlsson, som spelade några gånger tillsammans med Jimi Hendrix.

Senare blev han en uppskattad programledare och komiker. Han var en man med minst sagt många strängar på sin lyra.

I det här ganska okända klippet från tv-programmet Exponerat från 1971 så drar Loffe en skröna som damerna i bilen att slå sig för pannan.

Ett riktigt guldkorn med andra ord.

Vi glömmer dig aldrig Janne, DELA gärna för att hylla en av våra största!

Gilla Ettgottskratt om du vill ha ett roligare flöde!