Inger från Stockholm tog unika fotot – klockrena bilden avslöjar att älgar inte kan läsa

Många djur är väldigt intelligenta varelser som verkligen kan konsten att imponera på oss människor på det sätt som de tar sig an svårigheter på. De är dock inte ikapp oss vad gäller saker som att skriva, läsa och räkna.

Det vore å andra sidan obehagligt om man plötsligt hittade en hare som satt ute i skogen och räknade matte. Att det finns skillnader i färdigheter mellan människa och djur ska vi nog vara rätt nöja med och bara acceptera, även om det givetvis vore lite häftigt med fler likheter.

Ett bevis på att djur framför allt inte kan läsa fick Inger Breiman och hennes mani fredags. De var på väg till Dalarö utanför Stockholm när de plötsligt såg en älg korsa vägen. Den tog inte heller sikte mot vilket håll som helst – utan rakt mot en skjutbana. Mindre smart, kan tyckas.

Älgen kom springande från höger.
– Sedan stannade den till precis framför oss – och jag säger till min man ”stanna, stanna”. Sedan står han och tittar, som om han kollar efter bilar på andra sidan, berättar Inger för Expressen.

Hon var snabb med att få upp telefonen för att fota det komiska.
– Precis när han börjar gå igen, det är då jag klickar till. Då är han på väg mot skjutbanan, säger Inger.

På bilden syns tydligt hur älgen, enligt skylten bakom, sätter fart mot skjutbanan.

Även om nog få av oss trodde älgar kunde läsa innan det här så kan vi nog se det här som det slutgiltiga och perfekta beviset.

Som tur väl är ska det ståtliga djuret sedan ha vikt av in i skogen – och troligen överlevde älgen, trots sitt potentiellt kostsamma misstag.

Dela gärna om det här gav dig ett leende på läpparna!