Ida skriver lapp till grannarna inför festen – men Tommys klockrena svar får alla att skratta

Något av det viktigaste i livet är att kunna ha roligt och att kanske inte ta precis allt på så där jättestort allvar. Kan man ha en lite avslappnad inställning till saker och ting emellanåt blir tillvaron oftast lite mer trivsam.

Det här tog en man fasta på tidigare i våras när Ida Friggerdal firade sin 23-årsdag. För att varna sina grannar om att det skulle förekomma lite festligheter i hennes lägenhet så satte hon upp en lapp i husets hiss.

”Kära grannar! I kväll vankas det kalas för mig som fyller 23 år. Hoppas att ni har överseende och ni är välkomna! Ring om ni vill komma eller om det stör er”, skrev Ida på lappen, vilket Expressen var först med att uppmärksamma.

Bildkälla: Ida Friggerdal/Expressen

Hon skulle dessutom få ett svar, fast på ett lite annorlunda vis. Plötsligt satt nämligen en ny lapp i hissen.

På den låter grannen ”Tuba-Tommy” hälsa att medlemmarna i Malmös tubaförening planerar en ”hemma hos”-konsert morgonen efter Idas fest: ”Tubaentusiaster är morgonpigga och tänkte dra i gång klockan 07.30. Det kommer låta en del men så länge man inte har varit på fest dagen innan slipper man de värsta migränanfallen.”, skrev ”Tuba-Tommy” på lappen.

Bildkälla: Ida Friggerdal/Expressen

Givetvis skulle det visa sig vara ett skämt – då tubaspelningen lös med sin frånvaro på söndagsmorgonen. Idas kalas blev däremot av.
– Vi var 40 personer på festen, så det blev lite stökigt. Jag trodde faktiskt att någon granne skulle höra av sig i dag. Men jag tror att ingen kunde med att göra det efter att han skämtade till det. Det verkar som att han räddade min kväll, sa Ida Friggerdal i mars till Expressen.

Bildkälla: Ida Friggerdal/Expressen

Jag tycker att det här är ett underbart exempel på att man inte behöver ta livet så seriöst hela tiden. Den här lappen från ”Tuba-Tommy” fick sannolikt de flesta i huset att dra på smilbanden – och nu när det dessutom rapporterats om det här har ju ännu fler fått skratta åt den klockrena lappen.

Snåla inte nu, utan tryck gärna på dela-knappen om du gillade ”Tuba-Tommys” initiativ!

Gilla Ettgottskratt om du vill ha ett roligare flöde!